Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NSK protesterar mot Heliås utbyggnad

NSK och Njurunda Företagarna protesterar mot friskolan Heliås planerade nybyggnad. De menar att den nya skolan hindrar NSK.s framtida utveckling. Bland annat att det i anslutning till ishallen ska finnas utebanor för olika sporter.

Annons
För några dagar sedan presenterade Sundsvalls Tidning friskolan Heliås planer på att bygga en ny skola, inklusive gymnastikhall. Stadsbyggnadskontoret är positiva men ställer ut förslaget under april för att få ta del av sundsvallsbornas åsikter.
I detaljplanen förekommer endast få protester. Vägverket framför trafikanternas klagomål på höga hastigheter, en närboende påpekar att belastningen på den hårt trafikerade Ängomsvägen kommer att öka samt barn-och utbildningsnämnden som antar att det blir högre hyreskostnader.
Nu ställer sig också Njurunda Sportklubb, NSK och Njurunda Företagarna kritiska till förslaget. Problemet är att utbyggnad av Heliås blir mot ishallen. För tio år sedan gjorde NSK och andra idrottsklubbar en utvecklingsplan över området. I planen ingick bland annat nya omklädningsrum, en ny grusplan, löparbanor, minigolf och en skateboardramp. Allt skulle byggas efter behov och utrymme. Kommunen var positiv men saknade pengar.
Planer fanns också på att ordna artistgalor och mässor som Njurunda Företagarna gjorde i samarbete med NSK under några år på 1980-talet. Det är där som företagarföreningen kommer in eftersom de vill arrangera mässor igen.
De påpekar att kommunen bör vara restriktiv till nyetableringar i området eftersom marken behövs till ett expanderande NSK. Njurunda Företagarna har nu tagit tillbaka sin skrivelse till kommunen.
En bidragande orsak kan vara det brev som skrivits av föräldraföreningen på Heliås. De uttrycker sin förvåning över att NSK vill stoppa utbyggnaden av Heliås och påpekar att många av skolans elever själva är aktiva i Njurunda Sportklubb.

Mer läsning

Annons