Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NTI-gymnasiet får godkänt av Skolverket

Vid Skolverkets inspektion av NTI-gymnasiet i skolan framkom att eleverna inte har tillgång till skolläkare. Inte heller finns någon ändamålsenlig loka för undervisning i idrott och hälsa.

Annons
Förutom dessa två punkter framfördes ingen direkt kritik mot skolan. Skolverkets bedömning är att skolan i de flesta avseenden håller en god kvalitet. Skolan har en stabil ekonomi, fina ändamålsenliga lokaler för undervisningen och väl fungerande elevdemokrati. De flesta lärarna har utbildning och de som ej har behörighet att undervisa måste vid anställningstillfället skriva på en förbindelse att läsa pedagogik. Enligt skolverkets granskning intygar också både personal, elever och föräldrar att det är god stämning på skolan.
Det enda direkta klagomål som framfördes och som Skolverket tar upp som ett förbättringsområde är det som gäller lokal för idrottsundervisning. I dagsläget har eleverna i första årskursen fått besöka olika träningslokaler och gym i stan, vilket har fungerat.
Ett område uppfyller inte författningskraven, och det är det faktum att eleverna inte har tillgång till någon skolläkare. Den skolsköterska som funnits har dessutom varit sjukskriven och inte hunnit ha hälsosamtal med alla elever. Detta måste snarast åtgärdas.

Mer läsning

Annons