Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det klippt för spriten

/
  • Innan invigningen samlades hela personalstyrkan för en gruppbild.
  • Nöjd butikschef i den nya lokalen på Sjögatan.
  • Det gul-blå bandet klipptes av butikschef Carina Andersson.
  • Röda mattan låg utrullad på vägen in till röda rummet med röda viner.

En efterlängtad invigning.
Kunderna köade på röda mattan för att skynda in i butiken.
– Vi växte ur kostymen och nu har vi fått en ny och snygg, säger Erik Valo, områdeschef på Systembolaget.

Annons

Systembolagets butikschef Carina Andersson hälsade gamla och nya kunder välkomna till den nya citybutiken. När det gul-blå bandet klipptes stod ett femtontal förväntansfulla kunder på röda mattan som för dagen rullats ut framför butiksingången. Etableringschef Karin Willebrand från Stockholm och Erik Valo höll i bandet och Carina Andersson klippte till.

I början av 2000-talet flyttade Systembolaget till In-gallerian. Ingången till den nya lokalen är i hörnet som vätter mot Navet.

– Kunderna som är bilburna får lite närmare och det har sin betydelse, säger Carina Andersson.

– Vi byter lokal främst för att öka servicen till kunderna. Vår nya lokal har större butiksyta, blir mer ändamålsenlig och ger en bättre överblick. Dessutom får vi ytterligare en kassa vilket kommer att minska köerna vid försäljningstoppar.

Det blir olika rum i rummet, genom olika färger och avskiljningsväggar. Grönt=vitt vin, rött=rött vin, blått=sprit och orange=öl och blanddrycker.

Nytt är också att butiken börjar med hyllor för liggande flaskor för lite finare vinsorter. Och spacemanager Christian Sedin har räknat ut vilket utrymme varje flaska av de 1500 artiklarna behöver.

Innan invigningen samlades hela personalstyrkan för en gruppbild och Carina Andersson tackade alla för arbetet som flytten till den nya lokalen inneburit. De jobbade hela kvällen före och var på plats klockan sex, fyra timmar innan invigningen.

– Jag har aldrig sett en butik som är så fint frontad, säger Karin Willebrand.

Mer läsning