Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Drakfesten invigd

/
  • Fyrverkerierna fick avsluta Drakfestens första kväll.
  • Anna Norberg ledde allsången och sjöng tillsammans med Sundsvalls kammarorkester.
  • Manne Weber från Härnösand var mest intresserad av marschallerna trots att hans mamma spelade fiol i kammarorkestern.

Drakfesten inleddes i går med klassiska toner från Sundsvalls kammarorkester, ett praktfullt fyrverkeri och en fräck stöld.

Annons
På scenen invid åkanten hade Sundsvalls Kammarorkester satt sig till rätta för att inviga årets Drakfest.
En härlig Promskänsla utlovades - med Edgar Elgars klassiska Pomps of Circumstances som höjdpunkt i programmet,fast med svenska text. Det blev Imse vimse spindel. En text som faktiskt passar det stycket och som alla kan!
Och de tappra besökarna som trotsade det dåliga vädret gjorde sitt bästa för att sjunga med i allsången som sångerskan Anna Norberg höll i. Förutom Elgar bjöds det på allt från Nordman och Evert Taube till Mozart, Händel, Bell och Peterson-Berger och konserten avslutades med ett intensivt fyrverkeri som lyset upp den regntunga kvällshimlen.
Men allt gick inte på räls.
\"Elden är lös\" hette gruppen som skulle uppträda under Sundsvalls kammarorkesterns paus. Tyvärr levde gruppen mer än väl upp till sitt namn. Både eld och redskap var på rymmen när gruppen skulle inta scen. Några klåfingriga inbrottstjuvar hade tagit sig in i gruppens bil och fått med sig de flaskor där den eldfängda vätskan förvarades. Det blev inget av med de eldkonsterna.

Mer läsning

Annons