Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går Skvadern upp i rök

/

Om du tillhör den nyfikna när det gäller mat så ska du besöka Södra Berget på lördag, där är det grillfest och det bjuds på både sekreto, njurtapp och pulled beef.

Annons

Det började när grillfanatikern Mattias Hedman var och besökte grillfestivalen "Fästning i rök" idén växte fram.

– Vi är en grupp som gillar att grilla. Vi kallar oss BBQlovers och brukar träffas då och då. Alla sade: Gör det här hemma hos dig så kommer vi, berättar Mattias Hedman.

Han var inte sen med att dra i gång en egen grillfest.

– Jag tog kontakt med Patrik Attini på Södra berget och han tände direkt på idén, fortsätter Mattias Hedman.

Så på lördag kommer det att ryka på toppen av slalombacken – det är "Skvadern i rök" som ryker.

– Södra Berget står för marken och utsikten. Vi hoppas på ett inslag av en familjedag, kanske att man först går björn- eller tarzanstigen med barnen och sen kommer och smakar av det grillade, säger Patrik Attini, hotellchef på Södra Berget.

Det kommer att finnas fyra grillstationer där man får smaka och även kan få ett och annat tips om grillning.

– Det går cirka fem kilo briketter till pulled beefen som tar tio till tolv timmar att grilla, så den börjar vi med redan på fredagskvällen, berättar Mattias Hedman.

Rökt älg, sekreto, njurtapp och pulled beef kommer att finnas på menyn. Besökarna kommer även att kunna köpa kryddblandningar.

– Sekreto, en köttbit från grisens hals och njurtapp, en muskel av nötkött är två fantastiskt möra köttbitar, berättar Mattias Hedman.

– Man är ju väderberoende och eftersom det är första gången så vet man inte vad man har att vänta sig, men det skulle vara roligt om det kommer ett par hundra personer, säger han.

Det kommer inte att kosta något.

– Men om man vill lämna ett bidrag går det bra, menar Mattias Hedman.

Mer läsning