Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Andrew, 83, fått flytta in

I går flyttade Andrew With in på Knutsgården. 83-åringen är lättad över att få lämna sin stuga för en fräsch lägenhet i servicehuset. Här räknar han med att trivas.

Annons
83-årige Andrew With stödjer sig på käppen när han går in i sitt nya hem. Hans son kånkar på en fåtölj.
Väl inne ler Andrew belåtet.
Skulle jag inte trivas i den här lägenheten skulle jag inte trivas någonstans, säger han.
Andrew With var en av flera personer som hörde av sig då ST skrivit om tomma lägenheter i kommunens servicehus. Många äldre hade trots de lediga platserna fått nej.
För Andrews del hjälpte det inte att kroppen blivit sliten, att han har diabetes och behöver hjälp att ta insulin och att han ser väldigt dåligt.Jag har grå starr på det här ögat och grön starr på det här, säger han och pekar.
Socialnämndens ordförande har nu meddelat att man måste ändra bedömningen av vilka som tas in på servicehusen.
Andrew fick till slut ja. Även en annan person har fått plats på Knutsgården, vilket innebär att det nu är fullt där.
För Andrews del har transporterna av möbler och saker från den lilla röda stugan nära marknadsplatsen pågått hela veckan.
I det nya hemmet står mycket redan på plats. Ovanpå bokhyllan finns rader med porträtt av de tre barnen, de sex barnbarnen och de åtta barnbarnsbarnen.
På ett annat skåp syns ett 80 år gammalt fotografi av Andrew och hans tvillingbror Enar \"den andre och den ene\" tillsammans med en lillasyster.
Andrew är lättad över att vara på plats i servicehuset.
Det längsta jag gått på senare tid är från stugan upp till vägen. Det är 20 meter. Och då måste jag ta det lugnt och känna mig för vid varje steg, berättar han.
I lägenheten slipper han trappan utan kan ta sig ut via en altandörr i vardagsrummet. Uteplatsen har eftermiddagssol och passar bra när Andrew vill röka sin pipa.
Den lilla tvårummaren är ljus och fräsch. Mat kan Andrew äta i matsalen eller hemma i lägenheten, efter behag.
Jag känner både dem som bor och dem som jobbar här. Och fler lär jag väl känna för jag är inte den som håller käften, säger Andrew.
Tur är kanske det.

Mer läsning

Annons