Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har skejtarna fått ett nytt hem

/
  • Jonas Berglund och Gustav Holmbom tillbringar en stor del av sin fritid åt att skejta, och de är nöjda med de nya lokalerna och ramperna.– Vi är väl här tre-fyra gånger i veckan, så länge de har öppet.
  • Oskar Stattin är tretton år och kör BMX i nybyggda Drakstaden som tjuvöppnade i helgen.
  • Gustav Holmbom är en inbiten skejtare. – Det är bara bäst att åka skateboard, säger han. Det syns på hans bräda - ingen kan säga att den legat på nån hylla och samlat damm.

Det har burits och byggts, spikats och slipats. Och äntligen – i helgen kunde stadens unga skejtare åter samlas i Drakstaden och träna trick och konster på nybygggda ramper.

Annons
Drakstaden drivs av en ideell förening med drygt fyrahundra medlemmar. De flesta är pojkar i tonåren.
Vi har väldigt engagerade medlemmar i föreningen, säger Monica Sidén, som tack vare föreningsbidrag ska anställas på Drakstaden från februari. Många har varit med under bygget och de är duktiga på att ta ansvar för lokalerna och hålla snyggt omkring sig.
Drakstaden är alltså en stor lokal med högt i tak - men ändå oroväckande lågt tycker jag när pojkarna hoppar på sina BMX-cyklar - och i lokalen finns ett antal ramper på vilka skejtare, BMX-åkare och inlinesåkare kan göra olika hopp och trick.
Vem som helst får komma till lokalen under öppettiderna, det är lite dyrare åkavgift för den som inte är medlem bara. Även om de flesta åker skateboard finns plats också för inlines och cyklar.
I helgen var det en smygöppning, lite tjuvstart kan man säga. Förhoppningsvis ska hela lokalen vara färdigställd i februari, och därmed kommer också en riktigt invigning av den nya Drakstaden.

Mer läsning

Annons