Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu i veckan har alla 14 femåringar flyttat från...

/

Nu i veckan har alla 14 femåringar flyttat från Hemmanets förskola till Svartviks skola. Något som föräldrarna var emot, Det gällde bland annat att det inte var säkert på skolgården.

Annons
Fortfarande saknar föräldrarna det staket som fastighetskonoret lovat skulle finnas runt hela skolområdet innan förskolebarnen började i skolan.
Rektorn lovade att det skulle finnas staket runt skolområdet, det har ännu inte blivit av. Det är ett livsfarligt stup nedanför skolan som lutar rakt ned till en hårt trafikerad väg, säger Cecilia Lindberg, förälder.
Lennart Tollgren är gymnastiklärare på skolan och han menar att det kommer vara lärare ute på gården varje rast och ser till barnen.
Vi visar vart gränserna går runt skolan. Det är cirka 60 meter staket som saknas och det går inte att åtgärda förrän snön försvunnit, säger Lennart Tollgren.
Många föräldrar menar att flytten gick för fort. Vid ett möte den 14 februari i år togs det inga beslut om flytten av barnen utan föräldrarna fick läsa i tidningen om att det var packat och klart med flytten.
Jag har fått klartecken till ett staket från Fastighetskontoret men jag utgår ifrån att det inte kommer att hända något förrän snön är borta, säger Ulrika Sundin, rektor vid Svartviks skola.

Mer läsning

Annons