Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu rullar trafiken på nya E4

/
  • Röda ballonger släpptes upp mot den gråmulna novemberhimlen för att förkunna nya E4 Sundsvall som invigd.
  • Marie-Louise och Robert Ekström som bor endast 100 meter från nya E4 är glada över att de nu har en snabb och fin väg att åka på.
  • Jörgen Berglund passade på att föreviga kommunstyrelsens blivande ordförande Bodil Hansson, flankerad av GIF-spelarna Adam Chennoufi och Johan Eklund.
  • Polisen var först ut att prova nya E4-sträckningen.

Från Myre till Sundsvall på 10 minuter.
I dag öppnades nya E4 – ett år tidigare än planerat.
– Med närproducerade människor och närproducerat material har vi fått en väg som vi är stolt över, säger Magnus Lundberg, E4 Sundsvalls projektchef.

Annons

Strax efter klockan två i dag släpptes trafiken in på nya E4 mellan Skönsmon och Myre.

En halvtimme tidigare hade den officiella invigningsceremonin ägt rum ute i Myre.

Och det var idel stora leenden och mycket skratt denna gråmulna novemberdag.

– Det är både glädjen och vemod i dag. Projekt har ju alltid ett slut och man ser fram emot slutet och det är roligt att nu kunna lämna ifrån sig något som man är stolt över. Den största belöningen är att ta emot människornas glädje och uppskattning, säger Magnus Lundberg, E4 Sundsvalls projektchef.

17 kilometer ny väg med i stort sett fyra filer hela vägen, utan vare sig trafikljus eller plankorsningar.

Bodil Hansson, blivande ordförande i kommunstyrelsen i Sundsvall, var en av de första att få åka nya E14-sträckningen mellan Myre och Skönsmon.

– Riktigt häftig och vacker väg som anpassats efter landskapet och som förbättrar både miljön och säkerheten. De som tidigare bott intill E4 slipper nu trafiken utanför husknuten och eftersom inga trafikljus finns efter nya vägen så blir utsläppen betydligt mindre, säger hon.

GIF-spelaren Johan Eklund, som för två veckor sedan fick guldhatten för steget upp i allsvenskan, fick i dag äran att bära guldhjälmen och förklara vägsträckan som invigd.

– Vi har tagit klivet in i eliten och nu har vi en väg som också är i elitklass, sa Johan samtidigt som en stor mängd röda ballonger släpptes iväg mot skyn.

Mer läsning