Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det bli billigare att åka buss i Sundsvall

/

Det är hutlöst dyrt för ungdomar att åka buss i Sundsvall. Det menar Anna som vänt sig till #kandulova. Här kommer svaren från ledande politiker i Sundsvall.

Annons

Tycker du att något har gått snett i samhället? Har du frågor till politikerna? Då ska ni vända er till #kandulova. Där ställs politikerna till svars. Anna E i Sundsvall ställer den här frågan: "Kan du lova att det blir billigare att åka buss? Hutlöst att en 11-åring ska behöva betala upp till 16 kronor. Inte konstigt att föräldrar skjutsar barnen till skolan i stället."

Se också: Ställ din fråga direkt till politikerna – och få ett ja eller nej

Så här svarar ledande politiker i Sundsvall.

Johnny Skalin, gruppledare SD Sundsvall:

_ Ja, vi vill införa gratis busstrafik för skolungdomar och ett månadskort för ungdomar för 100 kronor månaden. Dessutom vill vi sänka enkelbiljettpriserna.

Tina Hellberg, andra namn på Miljöpartiets kommunlista:

– Ja, vi vill införa en "hundralapp" även för ungdomar.

Josef Nordin, Kandidat tull fullmäktige för kristdemokraterna:

– Ja det lovar vi. Kristdemokraterna vill införa den så kallade 100-lappen som ska sänka kostnaderna för unga att åka buss, Genom 100-lappen hoppas vi öka användandet av kollektivtrafiken i Sundsvall vilket är ett av våra mål för att förbättra luften i Sundsvall.

Hans Forsberg, ordförande Centerpartiet Sundsvall:

– Ja det lovar vi. Centerpartiet vill införa ett busskort för ungdom, som i likhet med det pensionärskort, den så kallade 100-lappen, vi lovade i valrörelsen 2010, till en fast månadskostnad som ska ge obegränsad tillgång för bussresor inom kommunen.

Sven Bredberg, vice ordförande för Moderaterna i Barn - och Utbildningsnämnden:

– Ja, nu är det ungdomarnas tur. Vi moderater är glada att övriga partier hakar på vårt vallöfte att införa 100-lappen även för barn och unga.

Leif Nilsson, Socialdemokrat och ledamot av kommunstyrelsen:

– Ja, vi Socialdemokrater kommer att införa ett 100-kronorskort för barn och ungdomar från 2015.

Hans Zetterkvist, ledamot av fullmäktige, Vänsterpartiet:

Ja, vår ambition är att det skall bli avgiftsfritt att åka kollektivtrafik. Men det kommer säkert att ta lite tid eftersom vi är rätt så ensamma att driva detta. Däremot är fler partier inne på att införa 100 kronors månadskort även för unga, så det kommer rimligtvis att införas så snart som möjligt.

Lars Persson, kommunalråd, Folkpartiet:

Ja, Folkpartiet vill tillsammans med koalitionen införa 100-lappen även för ungdomar. Då kan alla ungdomar köpa månadskort för 100 kronor. Billigt och bra!

Mer läsning

Annons