Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Sundsvall slå nytt världsrekord

/
  • På lucialördagen är det meningen att Sundsvall ska slå världsrekord i världens längsta fackeltåg på den nya bron.

Erkänn att du gärna skulle vilja kalla dig världsmästare. På lucialördagen den 13 december har du chansen. Men då måste du delta i världens längsta fackeltåg över nya Sundsvallsbron.

Annons

Rekordet återfinns just nu i Djakarta, Indonesiens huvudstad på ön java. Där deltog 3 690 fackelbärare för att fira det närmast heliga ljuset.

Men nu utmanar Sundsvall.

– E4-bron i Sundsvall är det största broprojektet i Europa under 2000-talet och ett sådant projekt är värt något alldeles extra, säger Lars Nylén, privatmarknadsansvarig på Mittmedia i Sundsvall.

Fackeltåget på lucialördagen kommer att starta omkring 15.00 och varje deltagare utrustas med en batteridriven fackla. Man kan förhandsanmäla sig på en speciell webbsajt uppbyggd av kommunikationsbyrån Osynlig.

– Men det går också bra att komma strax innan fackeltåget drar iväg. Alla deltagare får förutom en fackla ett band kring handleden, ungefär som på gatufesten, för att det ska bli en fullständigt korrekt räkning av alla deltagare, säger Lars Nylén.

Guiness book of Records vidtalades för rekordförsöket redan för två månader sedan och de har stränga tävlingsregler.

– Nu krävs det givetvis att alla Sundsvallsbor ställer upp på den här utmaningen, men jag känner mig trygg med att vi klarar det här säger Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget.

Hela arrangemanget kommer att filmas och dokumenteras, det finns bland annat planer på att filma från helikopter.

– Dessutom blir det eldar och underhållning i anslutning till bron och efteråt tror jag att många kommer att fira på krogarna i stan, säger Lars Nylén.

Han kommer själv att bära en fackla och trots att Lars har ett idrottsförflutet som duktig fotbollsspelare har han inte kunnat kalla sig världsmästare.

Nu har han och alla andra Sundsvallsbor sin stora chans.

Mer läsning

Annons