Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu stänger Kerstins hårstuga i Bommen

/
  • Kerstin Pettersson stänger sin hårstudio i Bommen efter nästan 26 år.
  • Kerstin Pettersson stänger sin hårstudio i Bommen efter nästan 26 år.
  • Saxen har Kerstin Pettersson alltid varit rädd om.
  • Tidningar är viktiga att ha på en hårfrisering. Fattas det några populära skvallerblaskor så frågar kunderna genast.
  • Nu stänger Kerstin Pettersson sin hårstudio i Bommen efter nästan 26 år.
  • En av de sista kunderna som blev fin i håret hos Kerstin var Siv Wedin. Hon har besökt hårstudion i Bommen ett tiotal år och tycker det ska bli tomt utan Kerstin.
  • En av de sista kunderna som blev fin i håret hos Kerstin var Siv Wedin. Hon har besökt hårstudion i Bommen ett tiotal år och tycker det ska bli tomt utan Kerstin.

För närmare 30 år sedan fick hon rådet att byta jobb eftersom axlarna var utslitna. Men i stället för att lyssna på doktorn öppnade Kerstin eget och nu slår hon igen sin hårsalong i Bommen efter nästan 26 år.

Annons

Redan som ung frisörstuderande började Kerstin Pettersson få sina första kunder och många av dem har stannat kvar hos henne sedan dess.

– Jag har en familj i Stöde som gått kund hos mig i 50 år. Ända sedan jag började som elev, säger hon.

Sitt arbete som hårfrisörska har hon alltid tyckt om och när en läkare sa till henne att hon måste sluta så kändes det helt fel. Hon älskade sitt jobb och tyckte om att göra folk fina. Därför blev det inte som läkaren rådde och i stället för att sluta med sitt drömyrke så öppnade hon eget. Det gjorde Kerstin i sin och makens nybyggda hus i Njurunda och där har hon blivit kvar sedan dess.

– Jag öppnade i september 1984 så det är snart 26 år sedan. Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen men det har varit fantastiska år, säger Kerstin Pettersson.

Många av kunderna har blivit som vänner för Kerstin och under tiden i salongen har man pratat om allt möjligt. Det har helt enkelt blivit en trevlig stund tillsammans men nu är de stunderna över och idag så lämmar den sista kunden hårstugan i Bommen. För Kerstins del blir det i stället tid över till det friluftsliv som hon tycker så mycket om och kanske köper hon sig den pudel som hon alltid drömt om. Men hårstudion i Bommen kommer att bli kvar. Salongen har Kerstin hyrt ut till ett tvillingpar från Njurunda, så klipperiet kommer att fortsätta och dessutom blir det möjligt att få fotvård och massage i lokalerna.

– Det känns jättebra att mitt livsverk får leva vidare. Nu får jag gå hit och bli lite ompysslad själv. Det är ju nära, säger Kerstin Pettersson som efter ett halt sekel som frisör lägger saxen på hyllan.

Mer läsning

Annons