Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu står omklädningsrummen i Njurunda simhall klara

Nu står omklädningsrummen i Njurunda simhall klara.
I dag firas det med invigning.
— Ombyggnationen har tagit drygt ett halvår, säger Åke Håkansson, chef för bad- och sporthallar i Sundsvalls kommun.

Annons
Under hösten förra året började man fräscha upp omklädningsrummen, duscharna och handikapptoaletterna i Njurunda simhall. Inget hade gjorts åt lokalerna sedan invigningen 1970 och de var helt nerslitna.
Det fanns betydligt mer fukt under golven än man någonsin drömt om, säger Åke Håkansson.
Badhuset besöks av cirka 65 000 personer per år och efter några snabba tryck på räkneapparaten konstaterar Åke Håkansson att 2 210 000 personer bytt om i omklädningsrummen sedan invigningen.
Det är kanske inte så konstigt att det såg ut som det gjorde, säger han.
Först byggde man om herrarnas omklädningsrum, sedan damernas. Under tiden har de berörda fått byta om i ett rum på andra sidan fiket, som egentligen tillhör sporthallen.
Då har de fått springa genom fiket i sina badkläder för att komma till duscharna och badet. Besökarna har varit oerhört tålmodiga som stått ut med de här förhållandena så pass länge, säger Åke Håkansson.
Under ombyggnationen har det också varit varannan damernas till bastun.
Men i dag är det dags för invigningen av de nya omklädningsrummen. Till den nya lyxen räknas bland annat golvvärmen som ska värma kalla fötter. Annars har städningen varit en central tankegång i ombyggnationen.
Det är långa golvavlopp så att vattnet lätt ska rinna undan och helkaklat så att det lätt ska gå och spola av, säger Åke Håkansson.

Mer läsning

Annons