Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar trafikkaos i Birsta

Vägeländet i Birsta ska få ett slut. Då bryter trafikkaoset ut istället. Hela sommaren kommer Norrlands största shoppingcentrum att vara fullt av vägarbeten. I går stängdes Klökanvägen av, i augusti är dags för motorvägen.

Annons
Lika säkert som tranan är ett vårtecken signalerar vägarbetena att sommaren står runt hörnet.
Och att döma av årets vägarbeten i Birsta ser det ut att bli en sjuhelsikes sommar.
Det här är verkligen nödvändigt. Vägarna här är väldigt underdimensionerade, säger Einar Jacobsson, projektledare på Sundsvalls kommun.
I går var han på plats för att se hur arbetet med sänkningen av Klökanvägen fortlöper. Vägen var körbar så sent som på söndagseftermiddagen. När handlarna öppnade på måndagsförmiddagen var asfalten avskalad och vägen stängd.
I slutet av maj öppnar Klökanvägen igen. Då med fri höjd för alla lastbilar som passerar under E4, men bara som grusväg. Asfalten läggs på senare.

Får ta andra vägar
Tills vidare får de 6 700 fordon, som trafikerar Klökanvägen mellan Norra vägen och Gesällvägen varje dygn, välja andra vägar.
Det är alltid jobbigt att arbeta i så här trafikerade korsningar, men förhoppningsvis lär sig folk ganska snart, säger Einar Jacobsson.
Andra problem med det pågående vägbygget har varit berg i dagen och diverse kablar i jorden.
Mer sprängning än beräknat kommer att gå åt för att Klökanvägen på rätt nivå och mer tid än önskat har gått åt till att samordna och dra om de kablar som löper kors och tvärs genom vägområdet där Telias anläggning på Antennvägen är en central punkt.
Men det stora vägkaoset bryter troligen inte ut förrän i mitten av augusti. Då stängs motorvägen av, enligt beräkningarna i två veckor.
Det kan bli en knepig tid, säger Einar Jacobsson.

Mer läsning

Annons