Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny drogpolitik i Sundsvall

Sundvalls kommun har antagit ett nytt drogpolitiskt handlingsprogram. Syftet med programmet är att stimulera målinriktade och förebyggande insatser, att genomföra ett långsiktigt strukturerat arbete och att angagera många i nom olika områden i arbetet mot droger i kommunen.

Annons
För att uppnå detta har kommunstyrelsen formulerat mål för arbetet. Dit hör en minskning av den totala alkoholkonsumtionen i kommunen, och att aktivt motarbeta all förekomst av narkotika. Inga ungdomar under 18 år ska använda någon form av droger. Också tobak finns med i programmet, som säger att tobak inte hör hemma i ett modernt samhälle.
För att uppnå målen finns en del konkreta åtgärder upptagna i programmet.
Bland annat ska lokala nätverk och grupper stimuleras. Man ska också skapa forum för erfarenhetsutbyte mellan olika grupper. Informationsspridning är också nämnt.
För barnen och ungdomarna ska en samlad strategi för stöd till föräldrar arbetas fram, och kommunen ska också fortsätta arbetet med strukturerade hälosamtal för barn och ungdomar.
I arbetet mot droger och alkohol i kommunen vill kommunen involvera vitt spridda organiationer och grupper, så som - förutom stat, landsting och kommun - ovkså universitetet, studentkåren, media, föreningsliv och arbetsplatser runt om i kommunen.

Mer läsning

Annons