Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny pjäs om att vara ung i Matfors

Förra året grät föräldrarna efter föreställningen. I år ska pjäsen gå ännu längre. — Vi vill visa hur det verkligen är för ungdomen i Matfors, säger Jenny Nordlander, manusförfattare och skådespelare.

Annons
Starka scener med droger, sprit, olyckor och död. Det är handlingen på den fria uppföljning av förra årets pjäs: Är det så här det är att bo i Matfors? Men det är inte bara tråkigheter som utspelas i pjäsen.
Det finns kärlek också, säger Jenny Nordlander.
Det är en grupp på 5 6 elever som tillsammans med Svante Andersson från Matfors kvartersteater som har skrivit manus till pjäsen. Till en av föreställningarna har eleverna bjudit in bland annat politiker, polis, kyrka och företagarförening. Tanken är att elever och publik efter föreställningen ska kunna diskutera pjäsen och dess innehåll relaterat till verkligheten.
Det är det verkliga livet som det är här i Matfors vi vill visa och diskutera, säger Johanna Törngren, som spelar med i pjäsen.
Arbetet med manus började i höstas och repetitionerna har pågått sedan i januari. Premiären är den 23 april och pjäsen är planerad till tre öppna och två skolföreställningar.

Mer läsning

Annons