Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skolledning på Nivrena

/

Nivrenaskolan får en helt ny skoledning i höst. Efter en lång rekryteringsprocess tillträder Göran Wallin från Vetlanda tillsammans med Maria Sundqvist som närmast kommer från en rektorstjänst på Vibackeskolan.

Annons
Göran Wallin och Maria Sundqvist är det nya rektorsparet vid Nivrenaskolan.
Vi har medvetet valt att tillsätta tjänsterna så att de nya rektorerna tillsammans får bilda ett nytt ledningsteam. Skolans förra rektor, Bruno Granlund, blir kvar i barn- och utbildningsförvaltningen och får nya arbetsuppgifter tills han går i pension. På det sättet kan han backa upp dem i inledningsskedet, säger skoldirektör Marianne Staaf Gälldin.
Vid sidan av Bruno Granlund har Roger Åström vikarierat på den andra rektorstjänsten under det gångna läsåret. Den tjänsten hade tidigare Kjell Andersson, som numera är rektor för industriprogrammet vid Sundsvalls gymnasium.
Rekryteringsprocessen har varit utdragen och den har avbrutits vid två tillfällen. Första gången handlade det om organisatoriska skäl och den andra gången ansågs man inte ha tillräckligt kompetenta sökande.
Sävsjöbon Göran Wallin är ny i Sundsvalls kommun. Han är adjunkt i SO-ämnen med specialisering mot religionsvetenskap och har sedan 1992 arbetat som lärare på gymnasiet i Vetlanda.
Inför höstterminen blir det ytterligare ledningsförändringar i det södra skolområdet.
– Ulrika Sundin blir ny rektor för Alens skola, berättar Marianne Staaf Gälldin

Mer läsning

Annons