Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stad för subsportare invigd

/

Sedan i november har det har byggts både på dagar, kvällar och nätter.
Nu har arbetet gett resultat och i går var det invigning av den nya Drakstaden där det körs BMX-cykel, skateboard och inlines – allt till ackompanjemang av dånande musik.

Annons
Sedan man tog över lokalerna vid Västhagen så har det varit skolverksamhet på dagtid och på kvällarna har ungdomarna samlats för att dra sitt strå till stacken. Det är något som samordnaren i föreningen Monica Sidén tycker är positivt.
Det kanske är bra att allting inte varit färdigt utan att alla fått kämpa mot ett gemensamt mål, säger hon.
Ett av målen som man nått är en Bowlen, en ramp som man är ensam om, norr om Stockholm.
Den är vi väldigt stolta över, säger Monica Sidén.
Under invigningen bjuds det på uppvisningar av många olika slag. Bland annat står bröderna Håkan och Fredrik Lind för en breakedanceuppvisning. Men frågan man ställer sig är; var är brudarna? Monica Sidén tror att det är många tjejer på gång in i föreningen eftersom flera hört av sig med frågor. Därför ska det också startas nybörjarkurser för tjejer.
Vi ska ha tjejsatsningar efter invigningen och bara det kommer några hit så tror jag att det lossnar, säger hon.
Under lördagen var det dock mest killar som körde och en av dem var sjuårige Albert Öhlén från Kvissleby. Han tycker det är jätteroligt att åka och han brukar komma till Drakstaden ibland.
En som kört BMX lite längre är 13-åriga Marcus Eriksson från Sundsvall. För honom är cyklingen en året runt sport och lördagen var vigd till invigningen. Men för Marcus krävs det mer än banor och hopp för en perfekt cykeldag.
Det är jobbigt att åka utan musik, säger han.
Men musik fanns det. Invigningen till ära var det tre band och en soloartist som sjöng och spelade. Dessutom var det workshops och skate-instruktörer på plats för att visa nybörjaråkarna hur man kan lära sig mer om de olika subsporterna inlines, BMX och skateboard.

Drakstaden Sub Sport klubb
Ideell förening som drivs med föreningsstöd från Sundsvalls Kommun
Funnits i åtta år och har cirka 400 medlemmar
I rampparken utövas sporterna BMX, inlines och skateboard
Hjälm obligatoriskt för alla under 15 år

Mer läsning

Annons