Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny strid kring Mitthem

/
  • Det blev strid kring Mitthems roll för att få fart på bostadsbyggandet i Sundsvall där Peder Björk och Jörgen Berglund hade olika uppfattningar.

Alla var överens om att det är jobben som ska utveckla Sundsvall i framtiden.
Men oppositionsrådet Jörgen Berglunds (M) utspel kring Mitthem sågades direkt – av kommunalrådet Peder Björk (S).
#sundsvalltycker var tillbaka för första gången i år.

Annons

När #sundsvalltycker anordnades på tisdagskvällen i kommunhuset var det en enighet kring att jobben är det viktigaste för att utveckla Sundsvall.

– Det ska bli spännande att se hur den nya majoriteten ska enas då det finns både ett parti som oroas över privatiseringshysterin men samtidigt ett annat som säger att de är det mest småföretagarkramande, undrade Stefan Falk (FP) och åsyftade att V och C ingår i den styrande majoriteten.

– Vi ska inte avbryta de privatiseringar som är genomförda, sade Christiane Rüdiger (V).

Kvällens stora stridsfråga kom nu att handla om satsningar på att få till nya bostäder.

Jörgen Berglund presenterade ett helt nytt förslag som han ska driva kring Mitthem.

– Vi vill sälja ut delar av Mitthems lägenhetsbestånd till privata företag, men samtidigt ställa krav på att dessa ska nyproducera lika många lägenheter som de köper, sade Jörgen Berglund.

Men Peder Björk var inte intresserad av idén.

– Ganska spännande att Moderaterna i valrörelsen värnade om det kommunala bostadsbolaget, efter bara några månader vill de helt plötsligt sälja Mitthem, sade Peder Björk.

– Det handlar inte om en utförsäljning. Mitthem har i alla tider sålt ut delar av sitt bestånd och syftet är att vi ska få hit privata investerare samt att Mitthem också får pengar till nya projekt. Det här har prövats med framgång i andra kommuner där S och M varit överens, kontrade Jörgen Berglund.

Nu kommer han att lämna in en motion om detta så debatten lär fortsätta ett bra tag framöver och det är inte första gången de två partierna haft olika syn på Mitthem.

Den nya majoriteten lovade också en satsning på ett nytt landsbygdsprogram.

– Vi fick under den förra mandatperioden inget gehör för dessa frågor av de övriga partierna, en bidragande orsak till att vi nu bytte block, förklarade Hans Forsberg (C).

Mer läsning

Annons