Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ambassadörerna

/
  • Anders Lövgren, Lena Sjödin, Maria Lindgren och Patrik Hansson har utsetts till Sundsvallsambassadörer liksom Anna Kollberg och Omar Barsom.

Förra årets utsågs sex officiella ambassadörer för Sundsvall. Då var det kändisar men nu är det företagens tur. Nu ska sex nya ambassadörer ska tala gott om Sundsvall.
– Jag blev glad när jag fick frågan, säger Anders Lövgren, Red Hot Innovation.

Annons

Under måndagen presenterade Näringslivsbolaget de nya företagarambassadörerna. Sedan tidigare är Kevin Walker, Charlotte Kalla, Johan Samuelsson, Anna Holmlund, Helen Sjöholm och Yohio Sundsvalls ansikten utåt.

- Den här gången har vi riktat in oss på renodlade småföretagare och entreprenörer. Det är oftast där de nya jobben skapas, och de här sex personerna visar alltid både i ord och i handling att de tror på Sundsvall och gärna utvecklar sina affärsidéer i samarbete med andra företag och organisationer i närområdet, säger Mats Ågebrant, kommunikationsansvarig på Näringslivsbolaget i Sundsvall.

De nya ambassadörerna har utsetts i samarbete med Företagarna och Åkroken Science Park. En lång lista hade man men valet föll till slut på Maria Lindgren, Bodyshop, Anders Lövgren, Red Hot Innovation, Anna Kollberg, Catori, Patrik Hansson, Datacraft Europe, Lena Sjödin Roman, Kalabrador och Omar Barsom, Active Life Assistans.

Fyra av dem dök upp då Näringslivsbolaget presenterade nyheten. Lena Sjödin Roman berättar att hon inte kunde tacka nej när hon fick frågan. Anders Lövgren håller med.

– Tillsammans kan vi lyfta Sundsvall. Jag är gärna med och driver skeppet i rätt riktning, säger han.

Maria Lindgren är också positivt inställd till det nya projektet.

– Om vi pratar positivt om Sundsvall får det ringar på vattnet, menar hon.

Mats Ågebrandt och Anita Öberg, vd på Näringslivsbolaget, poängterar att ambassadörsskapet inte är ett jobb.

De som fått utnämningen får ingen ersättning.

– Men vi ställer inga jättekrav på dem heller. De behöver bara fortsätta vara som de är och bidra till en positiv utveckling av Sundsvall, säger Ågebrant.

Mer läsning

Annons