Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avgångstider ställer till problem

/
  • – Det känns jobbigt eftersom man ibland har föreläsningar där det kan vara obligatorisk närvaro på, säger Natalie Lindwe.

I december kan man vinka hejdå till tåg 7550. Norrtågs tåg mot Östersund med avgångstid 05.08 kommer nämligen att sluta gå.
Något som innebär problem för bland annat de studenter som pendlar till Östersund.

Annons

Från och med söndagen 14 december får den som är van att resa med tåg 7550 från Sundsvall C mot Östersund leta nya vägar.

Tåget med avgångstid 05.08 kommer att upphöra att gå i samband med att nya tidtabeller börjar gälla från mitten av december

– Vi har ett reseunderlag och tillsammans med Norrtåg och länet har vi kommit fram till att ta bort avgången, säger Björn Nilsson, VD på Botniatåg som är ansvariga för trafikeringen utav Norrtåg.

På måndag 15 december börjar i stället tåg 7502 att rulla från Sundsvall C på den för sträckan helt nya avgångstiden 06.20.

Terese Markström läser tredje terminen på Personal- och arbetslivsprogrammet på Mittuniversitet i Östersund och reser framför allt vintertid mycket med 05.08-tåget.

Med den nya avgången kommer Terese, som reser från Sundsvall, tidigast att kunna vara i Östersund 08.44.

– För min egen del kommer det att ha stor påverkan. Om jag har en föreläsning som börjar 08.15 så kommer jag inte hinna i tid till universitet om den avgångstiden försvinner, säger hon

Björn Nilsson säger att det såklart är tråkig för dem som påverkas.

– Men vi har allid en diskussion och försöker göra en så bra anpassning av tidtabellen som möjligt. Om det är många som kommer att sakna avgången kommer en eventuell ändring när tidstabellen görs om igen i december 2015, säger han.

– Sen kan man ju alltid försöka göra underverk under tiden om det skulle möta ett stort motstånd och vi kommer alltid att föra en dialog kring tidtabellen.

Den som vill ta tidigast möjliga tåg mot till exempel Bräcke, Gällö och Östersund får nu söka sig till Ånges tågstation, där tåget 7500 med avgång 06.14 är det som först anländer på stationerna.

Mer läsning

Annons