Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bevis hos antikhandlare på Teneriffa

Polisen har hittat ny och avgörande bevisning hos antikhandlare på Teneriffa. Bevis som kan slå hål på 54-åringens förnekande– att det inte var han som fyllde tjuvgömman med kyrkoskatter från Sverige.

Annons
Genom samarbete med spanska myndigheter har svensk polis på ett helt unikt sätt kunnat rädda ett hundratal ovärderliga kyrkoföremål ur den stora tjuvgömman på Teneriffa.
Polisen menar att de fanns i lokaler som den 54-årige spanjoren disponerade, och att beslagen binder honom direkt till mer än tio kyrkoinbrott i vårt distrikt.
I förhör har 54-åringen helt förnekat att han haft med sakerna att göra men enligt vad ST erfar kommer han nu att konfronteras med nya tunga bevis.
Man har undersökt inköpslistor hos antikhandlare på Teneriffa, och där framgår det att han sålt föremål till dem, säger en polisman.
Inte nog med det. Hos antikhandlarna har polisen även hittat ett tiotal föremål som tros komma från svenska kyrkor. Föremålen är nu belagda med kvarstad av spansk domstol i väntan på fullständig identifiering.
Svenska rikskriminalen och spansk polis deltar nu i arbetet med att via antikhandlarna spåra ytterligare stöldgods från Sverige.
För trots att så många klenoder redan bärgats är det många som ännu saknas.
Häften av allt som stulits är borta, och kan vara på drift i hela världen, säger polismannen.

Mer läsning

Annons