Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bud på E4 söder om Sundsvall

/
  • Hit ska hastighetskameran. I går rådde fullt arbete i vägrenen inte långt från den olycksdrabbade bron över Ljungan. Marken plattades för bärighetens skull.
  • Numera sitter fartkameran i södergående riktning strax efter 70-skylten vid Dingersjö.
  • I dag ska hastighetskameran sättas upp för att fotografera fartsyndare på väg norrut på E4. Dessutom ska 70-skylten flyttas söderut.
  • I dag ska hastighetskameran sättas upp för att fotografera fartsyndare på väg norrut på E4. Dessutom ska 70-skylten flyttas söderut.

Hastighetskameran har stått på 90-området, nu flyttas skyltarna så att fortkörarna fotograferas där begränsningen är 70 kilometer i timmen istället. Dessutom förlängs 70-sträckan.

Annons
Just nu är det 50 som gäller strax söder om Dingersjö och den olycksdrabbade bron. Två fartkameror håller på att flyttas, nya högreflekterande hastighetsskyltar ska sättas upp och 70-sträckan förlängas.
Det här är ett sätt att markera 70-sträckorna ytterligare, säger Lennart Helsing, informatör på Vägverket region Mitt.
Två av hastighetskamerorna på E4 har tidigare suttit på 90-sträckor. Men mycket trafik och flera olyckor på senare tid har gjort att det ny blir nya begränsningar.
Det ska bli ytterligare effektivt. Tanken är ju just att få ner hastigheten så blir inte olyckorna lika allvarliga, säger Lennart Helsing.
När beslut fattas om var kamerorna ska stå utgår man från bedömningar som görs av Vägverket och polisen. För även om höljena bara innehåller kameror ibland, har de ändå visat sig vara effektiva eftersom bilisterna inte vet när de fungerar.
Medelhastigheten sjunker, säger Lennart Helsing.
I går eftermiddag låg en av fartkamerorna på en släpkärra vid infarten till Lörudden, i dag sätts den på plats. När hela förändringen ska vara klar kunde ingen svara på i går.

Mer läsning

Annons