Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya idéer när RFSL fått ny styrelse

/

Mer utåtriktad verksamhet, fler aktiviteter för medlemmar och förbättrad lokal. RFSL i Sundsvall har ny styrelse och nya idéer om hur man ska utveckla föreningen.

Annons
I förrgår kväll blev Christian Olofsson ny ordförande i RFSL i Sundsvall.
Avhopp och medlemmar som flyttat har lett till många nya namn inom styrelsen som dessutom är helt jämställd vad det gäller antal kvinnor och män nu, säger Christian Olofsson.
Han hoppas att förändringen bidrar till nya idéer och energi som kan utveckla föreningen.
Vi behöver bli bättre på utåtriktad verksamhet, framför allt politiskt har vi varit lite klena på att synas och höras. Målet är att RFSL i Sundsvall blir en naturlig del av debatten när det handlar om ämnen som rör medlemmarnas intressen, säger Christian Olofsson.
Men det politiska engagemanget är också känsligt.
RFSL har lite av en vänsterstämpel, så blir det alltid när man kämpar för lika rättigheter. Men vi har medlemmar från hela det politiska spektrat, säger Christian Olofsson.
RFSL i Sundsvall har funnits i drygt 30 år. Föreningen har 89 medlemmar, av dem tillhör 40 ungdomssektionen.
Vi har en ny medlemsansvarig i styrelsen och ska jobba för att behålla våra medlemmar. Vi ska skicka ut påminnelser när medlemskapet snart går ut samt försöka öka utbudet av aktiviteter, säger Christian Olofsson.
Några idéer är att arrangera filmkvällar, temafester och pubkvällar.
Det finns också förslag om att göra workshopar med till exempel dans eller slöjd, säger Jasmina Munteanu, ny vice ordförande.
I höst ska föreningen även ge ungdomsmottagningens personal HBT- utbildning som de efterfrågat, uppgiften kommer främst att skötas av ungdomssektionen. HBT står för homo- bi- och transpersoner. Personal inom kommunen och landstinget ska få utbildning om hur de kan skapa ett bra och öppet arbetsklimat för HBT-personer. Föreningen har också en del planer kring sin egen lokal.
Vi skulle kunna utnyttja lokalen bättre, det ska hända mera här. Vi har även tänkt göra om en del, främst i köket och baren, säger Christian Olofsson.

Mer läsning

Annons