Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya regler för servicehusen i Sundsvall

Nu drar de ansvariga öronen åt sig vad gäller de tomma lägenheterna i servicehusen i Sundsvall. — Det här fungerar inte. Vi måste ändra bedömningen av vem som får bo i servicehus, säger Martin Johansson, socialnämndens ordförande (s).

Annons
Efter att ST besökt Andrew With i Stöde börjar telefonen gå varm.
Både politikern Martin Johansson och ansvarig chef vid socialtjänsten, Ann-Christine Burman, hör av sig självmant. De vill, var för sig, förklara vad som ligger bakom de tomma lägenheterna.
Martin Johansson säger att bedömningen blivit fel.
Vi ska återgå till den tidigare fina ordning vi hade tidigare. Cheferna för servicehusen ska vara med och bestämma vem som får bo där, säger han.
i dag står 20 lägenheter tomma. Nu ska de fyllas efter ett möte till veckan med chefer och handläggare som ska komma överens om den nya bedömningen.
Johansson är tydligt kritisk till den nya centrala handläggningsenhet som skapades för ett år sedan. Den har hela ansvaret att avgöra vem som ska få hjälp av socialtjänsten, till exempel lägenhet i servicehus.
De gör en likadan bedömning över hela kommunen och tar inte hänsyn till att lägenheter står tomma, säger han.
Chefen för enheten, Ann-Christine Burman, försvarar sig. Hon är den som tar de slutliga besluten.
Vi följer lagen. Men det är en ramlag och politikerna måste lägga ribban för vem vi ska ta in på servicehusen. Vi behöver nya kriterier, säger hon.

Mer läsning

Annons