Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya rutiner ska ge säkrare transporter

Efter Samtrans förväxling av autistiska Caitlin och ett annat barn ska det införas nya rutiner för att säkerställa barnens transporter till och från skolan.
– Vi är väldigt ledsna över det som har hänt. Dessvärre har föraren och flickans mamma olika versioner av händelsen, säger Annica Kjellin vid Din Tur.

Annons

I fredagens ST berättade autistiska Caitlin Norlings mamma om hur hennes dotter hade förväxlats med ett annat barn när hon skulle köras från fritids i Bosvedjan till kortidshemmet på Alnö.

Enligt Madiore Norling ska fritidshemspersonalen ha frågat chauffören som hämtade flickan om det var Caitlin Norlings transport och om den skulle till Ö-gården på Alnö. Charuffören ska ha svarat ja på frågan, varpå han åkte i väg åt fel håll, i riktning mot Matfors.

– Tyvärr står ord mot ord, säger Annica Kjellin.

Enligt de uppgifter hon har fått ska det ha varit chauffören som frågade om det var rätt barn och då använde han den andra flickans efternamn

Hon tror att flera omständigheter kan ha legat till grund för misstaget.

– Dels var chauffören ny och dels brukar flickan som följde med honom hämtas med buss, medan den andra flickan brukar åka taxi. Nu kom det en buss och då kan det ha tagits för givet att den var ämnad för Caitlin, tror Annica Kjellin.

Hon konstaterar också att den typen av kontrollfrågor som brukar ställas uppenbarligen inte räcker till.

– Men nu försöker vi införa en ny rutin där skolpersonalen ställer mer öppna frågor till chauffören. Tyvärr skedde den här förväxlingen. Nu är huvudsaken att det inte händer igen, säger Annica Kjellin.

Mer läsning

Annons