Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya vägen kan höja huspriserna

Nya E4 kan öka intresset för bostäder i Njurunda, Kvissleby och Nolby.
Det tror flera mäklare i Sundsvall.
– Jag är helt övertygad om att priserna kommer stiga där, säger fastighetsmäklare Ingela Halén.

Annons

Genom den nya vägen förkortas restiden betydligt från Njurunda in till stan. Det öppnar för högre bostadspriser i området.

– Jag tror att det kommer påverka jättemycket, det mer än halverar ju restiden. Öka kommer priserna att göra, helt klart, säger Ingela Halén, som arbetar på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Hon tror att både sälj- och köptankar kan väckas den närmsta tiden, också när det gäller fritidshus.

– Jag tror att det blir så fort de har öppnat hela vägen där. Det finns ju mycket fina bostadsområden därute och barnvänliga lägen, säger hon.

Fastighetsbyrån i Sundsvall har redan fått indikationer på att fler är intresserade av området.

– Vi märker redan nu att vi har lite större intresse. För det vi har sålt under hösten tycker vi oss se ett ökat intresse, som delvis beror på nya vägen. Det är fler som kommer på visningarna och något fler utifrån, inte bara kunder med lokal anknytning, säger Tomas Söderberg, fastighetsmäklare på byrån.

Även han tror att priserna kan påverkas.

– Men vi får se i vilken utsträckning, det vet vi ju först efter något år. En del har inväntat vägen innan man påbörjar en försäljning men det blir tidigast nästa år. Då kommer budet att bli lite större som det ser ut, säger Tomas Söderberg.

Enligt honom kostar en villa i Nolby i snitt mellan 800 000 och två miljoner kronor i dag och han tror framför allt att det är där, i södra Njurunda och runt Njurundabommen som köpintresset kommer att bli störst. Slutpriserna varierar mellan delområdena och med husens storlek och skick.

– Ut mot kusten och Juniskär blir det ju högre priser i snitt, säger Tomas Söderberg.

Även rent yrkesmässigt underlättar nya E4 för mäklarna.

– Att lägga en visning vid halv fem-halv sex har varit ett litet gissel, för folk har ibland inte kommit i tid för att det har varit köer. Och då är inte attraktionen så stor heller, säger Peter Erngrund, fastighetsmäklare på Mäklarhuset Sundsvall.

Högre slutpriser i Njurundaområdet är att vänta, tror han.

– Det har vi trott ganska länge i och med att det har varit en liten flaskhals resemässigt. Det är klart mycket intressantare nu, säger Peter Erngrund.

Mer läsning

Annons