Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya verksamheter på Vivsta industriområde

Just nu pågår slutavverkningen av skog på tre fastigheter inom Vivsta industriområde i Timrå. Det handlar om delvis ny verksamhet som etableras, av en maskinentreprenör, Cerisresor och Ragn-Sells återvinning.

Annons
Kjell Block Gräv- och Markentreprenader, Fagervik, nyetablerar sig inom området på en fastighet som gränsar till Ragn-Sells. Det senare företaget skapar i sin tur nya ytor för ytterligare hantering i direkt anslutning till befintlig återvinningsanläggning.
Ceris Resor har för sin del tecknat ett arrendeavtal med Timrå kommun, i direkt anslutning till bussgaraget som förvärvades tidigare. Där ska man uppföra en bana för övningskörning med tunga fordon. Lernia har periodvis utnyttjat området kring det befintliga bussgaraget för sin förarutbildning och kan tänkas använda det nya övningsområdet.
Avverkningen av den skog som funnits på de tre industritomterna sker genom Timrå kommuns försorg. En fråga som väckts av förbipasserande är om den maskinpark som kommit till användning för skotningen av timmer verkligen lever upp till kommunens miljöcertifiering.

Mer läsning

Annons