Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygammal arrangör bjuder in till dans

/

Förberedelserna är i full gång och snart drar sommardanserna i Ånäsparken i gång.
I år lämnar Eskil Nyberg tillbaka stafettpinnen till Kovlands IF efter tio år som arrangör.
– Det känns väldigt roligt att de ville ta över, säger han.

Annons

Sommardanserna i Ånäsparken i Kovland har blivit en uppskattad tradition bland många dansare. De senaste tio åren har Eskil Nyberg och hans familj hållit i arrangemanget men efter förra sommaren bestämde han sig för att det var dags för någon annan att ta över.

– Man kan ju inte hålla på hur länge som helst. Det har funnits fyra-fem stycken som har visat intresse för att ta över men det kändes bra att det blev idrottsföreningen, säger Eskil Nyberg.

För Kovland IF, som äger anläggningen kom beslutet om att ta över danserna snabbt.

– Vi känner stark för parken och det är ett bra sätt för oss som förening att tjäna pengar till klubben och anläggningen, säger föreningens ordförande Lars Eriksson.

Men några stora förändringar inför årets säsong blir det inte trots bytet av arrangör.

– Det har fungerat så bra tidigare så vi kommer inte att göra några ändringar. Det kan i så fall bli att vi smyger in några små nyheter under säsongen för att testa, säger Lars Eriksson.

Först ut bland dansbanden är Blender den 21 maj, de har spelat på premiärkvällen flera gånger tidigare. De följs sedan av ett namnkunnigt startfält. Totalt kommer det att bli nio danser den här säsongen.

– Det känns som ett vinnande koncept, det här är de bästa som går att få tag i, säger Lars Eriksson som får medhåll av Eskil Nyberg.

– Det krävs så här bra band för att det ska komma mycket folk. Annars är det inte lönt. Dansarna brukar tycka att det är toppenbra, vi har haft gäster som reser från bland annat Gävle och Örnsköldsvik, säger han.

Mer läsning

Annons