Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyrenoverad 30-tals-Chevrolet premiärvisades på sommarens näst sista motorträff

/
  • Bent Fridholms nyrenoverade Chevrolet var en av kvällens mest populära bilar.
  • Många av veteranbilarna kostar flera miljoner kronor, beroende på hur välskötta de är, och hur ovanlig bilen är.
  • Benita Stendahl med make tycker om att använda sin veteranbil´.
  • Många veteranbilar hittade till Stora torget under kvällen.
  • Island, Tysklans och så Sundsvall. Urban Grubbs Wolksvagenbuss har sett mycket av världen i sina dagar.
  • Träffen under kvällen var den näst sista denna sommar.
  • Annica Sundberg tar gärna ut sin bil på en tur, för i garaget gör den ju ingen nytta tycker hon.

Sommarens näst sista motorträff på Stora torget lockade många veteranbilsfantaster.
Då passade även Bent Fridholm, ordförande i Sundsvalls motorveteraner, på att premiärvisa sin egenbyggda Chevrolet från 1930-talet.

Annons

Under ett antal onsdagar under sommaren har klubben samlats på Stora torget för att visa upp sina bilar och umgås med varandra.

Med bara en onsdagsträff kvar tycker Bent Fridholm att sommaren har varit lyckad.

– Det är superhärlig stämning här varje gång och nu de senaste gångerna har det varit fullt med bilar här, så fullt att vi inte ens riktigt har fått plats på torget, säger han.

Anledningen till träffarna är simpel – att titta på bilar. Och det spelar ingen roll om det är en fräsig Chevrolet, eller en gammal rostig Opel.

– Folk blir glada av bilar. Man minns tillbaka och tänker att "En sådan där hade min pappa när jag var ung" eller "Jag tog körkort i en sådan där". De väcker så många känslor och minnen helt enkelt, och då spelar det ingen roll vad det är för sorts bil, säger Bent Fridholm.

Själv ställde han ut sin 30-talist mitt på torget.

– Jag har lagt ner 2500 timmar på den här och nu är den äntligen klar, men det är inte besiktad ännu så därför använde jag en trailor för att få hit den, säger han.

Denna onsdag fylldes torget till bredden med bilar och stolta bilägare. Däribland vännerna Benita Stendahl och Annica Sundberg. De har kommit till torget med en Buick i -58 årsmodell och en Volvoveteranare.

– Vi kommer hit för gemenskapens skull. Alla delar samma intresse och det gör inget vilken bil du har, det är att du har en och kommer hit som är det viktiga, säger Benita Stendahl.

Men något alla bilarna har gemensamt är att de är värda en bra slant. Något som inte hindrar dem från att använda dem flitigt.

– Nej, de måste användas. Det är ju ingen mening med att ha en bil om man bara har den ståendes i garaget, säger Annica Sundberg.

Mer läsning

Annons