Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt avtal om husvagnarna på Färjholmen

Annons
Stadsarkitekt Hans -Erik Åslin har gjort ett förslag till nytt avtal om husvagnsuppställningen på Färjholmen, som Timrå Husvagnsklubb arrenderar av SCA. Området ligger inom bullermattan kring Midlanda och kan därför inte bebyggas permanent. En anonym anmälan om svartbyggen gjordes till byggnadsnämnden för två år sedan och har föranlett översynen av markupplåtelsen till husvagnsklubben.
Det finns 36 uppställningsplatser för husvagnar på området, SCA upplät marken en gång för att stävja den vildcamping som förekom i närheten av älven.
Nu vill kommunen ha tydligare regler och ett avtal som tecknas mellan SCA och klubben. I dagsläget finns två avtal, ett gentemot markägaren och ett med kommunen.
Stadsarkitekten föreslår att de gamla avtalen avvecklas genom beslut i kommunstyrelsen och att man godkänner ett nytt. Vilka byggnader som kan tillåtas ska sedan klargöras mellan parterna och inga nya byggen får komma till utan att byggnadsnämnden kan godkänna omfattningen och användningen.
Det gamla avtalet medger redskapsbodar och torrdass med en byggnadsyta på åtta kvadratmeter. Några av husvagnsägarna har större byggnader och även inrett dem med kokmöjlighet.
I förslaget till nytt avtal sägs också klart att husvagnsklubben inte får marknadsföra sig mot allmänheten. SCA anser också att den gamla kopplingen till fritidsfisket slopas, eftersom den bestämmelsen knappast kan preciseras om det skulle bli tvist om saken.
Avtalet bör gälla tills vidare, med automatisk förlängning med ett år i taget om ingen uppsägning sker. Den första avtalstiden bör gälla fem år, anser Hans-Erik Åslin.

Mer läsning

Annons