Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp för Nedansjö skola

Folkpartiet i Sundsvalls kommun gör nu allt för att rädda Nedansjö skola. Vid fullmäktige på måndag tänker partiet agera för att få upp frågan på högsta politiska nivå.

Annons
Folkpartiets tanke är att skicka hela lokalutredningen för Sundsvalls skolor på återremiss och \"fiska upp\" frågan om Nedansjö skola. Därefter vill partiet föra ärendet tillbaka kommunfullmäktige.
Nu finns Nedansjö skola inte med över huvudtaget vid måndagens fullmäktigemöte. Det beror på att socialdemokraterna och vänstern tyckt att det räckt med att skolans framtid avgörs i barn- och utbildningsnämnden.
Vi tycker att det är rimligt att fullmäktige får behandla helheten, och i den ingår också Nedansjö skola, säger oppositionsrådet Lars Persson (fp).
För att få igenom förslaget om återremiss krävs 27 röster i måndagens fullmäktige. Då krävs stöd även av resten av oppositionen, vilket är troligt att folkpartiet får.
Ikväll förbereder Nedansjöborna ett möte med socialdemokraten Leif Nilsson och en vänsterpartistisk representant på Bykrogen. Sannolikt blir det stor uppslutning.
Dessutom planerar byborna någon slags viljeyttring vid fullmäktigemötet på måndag. Det har även funnits idéer om att starta friskola, men det hinns inte med till hösten.
Det är en stor apparat att dra i gång det. Än är det ingen som trätt fram och sagt att ta hela det ansvaret, säger Nedansjöbon Christer Söder.

Mer läsning

Annons