Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt koncept skapar merzmak i krogsundsvall

/
  • På torsdag öppnar Anders och Erika Eriksson restaurangen zmak på Sjögatan i Sundsvall.

På torsdag är det premiär för en helt ny restaurang i Sundsvall.
Som bygger på ett unikt koncept.

Annons

Restaurangen heter zmak och ligger i hörnet av Ica Esplanad på Sjögatan. Bakom satsningen står handlarparet Anders och Erika Eriksson.

Och allt bygger på ett unikt koncept där tre verksamheter integreras.

Det blir en enhet av livsmedelsbutiken, delidisken och så restaurangen zmak.

– Det här är en tanke som vi burit på och som nu är förverkligad, säger Erika och Anders.

Zmak kommer att har totalt sex anställda och ska servera luncher förutom a la cartemiddagar.

Paret har redan kontakt med lokala producenter i Italien, i närheten av Toscana.

Vilket kommer att märkas - inte minst i delidisken.

Dagbladet gör ett besök på zmak dagarna före öppnandet. En hel del av inredningen är redan på plats. Men det finns en rad hantverkare i lokalen.

– Jag är inte orolig, allt blir klart i tid, säger Anders utan att blinka.

Anders och Erika har haft en bråd sommar med mycket jobb med zmak.

Ingen semester här inte.

– Men vi ska försöka och smita iväg någon vecka i höst.

Troligen blir det väl Italien - som är det nya krögarparets favoritland.

Men först ska zmak introduceras på Sundsvalls kroghimmel.

Mer läsning

Annons