Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt lekland öppnade i Birsta

/

En butik fylld av klätterställningar och godis slog i helgen upp portarna.
– Det kändes lite nervöst med tanke på det fina vädret men det har strömmat till folk ändå, säger Andreas Lundgren, butikschef.

Annons

På söndagsförmiddagen var det premiär för det kombinerade leklandet och godisbutiken, Candy World. som tagit plats i Biltemas gamla lokaler.

– Ombyggnationerna har varit ganska omfattande och pågått under några månader. Bland annat har vi tagit upp stora hål i golvet för att få plats med klätterställningarna, säger Andreas Lundgren.

Det har nu resulterat i en godisbutik på 560 kvadratmeter på bottenvåningen och ett lekland som är dubbelt så stort och huserar både på över- och undervåning.

– Där kan man hoppa studsmatta, åka rutschkana, klättra, cykla och mycket mer, säger Andreas Lundgren.

Bland de första att göra entré var Wilma och Nova Wallström som tillsammans med sina föräldrar spenderade ett par timmar där.

– Vi var här tidigt eftersom vi räknade med mycket folk. Nu blev det inga långa köer men det beror antagligen på att det är vackert väder ute, säger pappa Patrik Jakobsson.

I godisbutiken har ett tiotal personer fått jobb och lika många i leklandet. Det här var företagets andra etablering. Sedan tidigare finns konceptet i Haparanda.

Mer läsning