Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt näste för korpen i Timrå

Annons
Till helgen inviger Timråkorpen sin nyuppförda föreningspaviljong intill idrottsplatsen i Sörberge. Den förra stugan förstördes för något år sedan vid en anlagd brand. Den byggnaden hade tjänat föreningen i många år och hade även ett kulturhistoriskt värde som den första provisoriska terminalen på Midlanda flygplats.
Det ny huset är dock mer ändamålsenligt för korpens behov. En rymligare byggnad med storstuga, kök, toaletter och dusch. Huset är också anpassat för rullstolsburna.
Det var i november 2003 som branden totalförstörde den tidigare stugan. Nybygget har tagit lite längre tid än man först räknat med, eftersom man undersökt möjligheten att sambygga med sina grannar bågskyttarna som också fick sin stuga förstörd av mordbrännare. Sambygget gick dock inte att förverkliga av olika orsaker.
Korpen i Timrå har under många år drivit motionsbingon från stugan vid IP. Efter branden har man tillfälligt hyrt in sig i andra lokaler för att fortsätta den verksamheten. Men nu återvänder bingomotionärerna till sin gamla start- och målplats.
Förutom bingon bedriver man olika verksamheter med lagsporter som innebandy, rinkbandy och fotboll. Föreningen har också en aktiv gympasektion med såväl vanlig gymnastik som vattengympa på schemat.

Mer läsning

Annons