Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt personrån under pistolhot

/
  • Flera polisbilar var snabbt på plats och kunde förhöra vittnen som sett det inträffade. ingen kunde dock lämna någon bra beskrivning på rånaren.
  • Bara några minuter efter rånet fick den rånade butiksägaren berätta för polisen vad han upplevt.
  • Vid husknuten hade någon klippt av en kabel vilket gjorde att platsen utanför butikerna blev mörkare än normalt
  • Polisens insatschefen Anderz olsson var snabbt på platsen för rånet och kunde organisera jakten efter rånaren. Spaningarna blev dock svåra då signalementet på gärningsmannen var svagt.
  • Bakom huset spärrade polisen av en plats för att polishunden skulle få möjlighet att nosa upp vart brottslingen sprungit

Strax efter klockan 18 i går kväll rånades ägarinnan till blomsterhandeln i Johannedal på dagskassan. Bytet blev cirka 1 000 kronor. Det var det tredje väpnade rånet på kort tid som inträffade i Medelpad.

Annons
För den drabbade kvinnan var rånet extra traumatiskt. Det var det andra gången på drygt sju månader som en beväpnad person hotade och stal hennes dagskassa.
Larmet om rånet kom 18.06. Polisen var snabbt på plats men kunde bara konstatera att rånaren springande hade försvunnit från platsen.
Enligt polisens insatschef inträffade rånet utanför butiken när kvinnan skulle låsa butiksdörren för att åka hem.
Då dök den maskerade rånaren upp från mörkret bakom kvinnans bil och riktade ett vapenliknande föremål mot henne. Kvinnan förstod vad det handlade om och undrade om det var pengarna han var ute efter och räckte dagskassan till honom.
Rånaren tog pengarna, hoppade över ett staket, rundade fastighetens husknut och försvann springande från platsen.
Vittne till rånet blev ägarna till grannbutiken. De såg att mannen stod intill kvinnan men förstod inte att det var ett rån innan han sprang från platsen och kvinnan ropade att hon blivit rånad igen.
Jag trodde det var en bekant, berättade mannen.
Det finns flera uppgifter som tyder på att en viss planläggningen skett före rånet. Vittnen har sett hur en ung kille gått och snurrat på planen framför butikerna innan de stängdes.
Någon har även klippt av en elkabel vid husknuten vilket medförde att det blev mörkt på platsen när lysen och butikskyltar slocknade.
Trots att flera polisbilar var på platsen redan några minuter efter larmet finns nästan inga spår efter rånaren. Flera personer blev vittne till det inträffade men ingen av dem har kunnat lämna något bra signalement.
Polisen spanade i går kväll efter en cirka 180 centinmeter lång person med svarta kläder. Hundpatrullen som kom till platsen fick enligt uppgift upp ett bra spå men tappade det något hundratal meter inne i ett villaområde.

Mer läsning

Annons