Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenigheter kring bästa fotbollsläget

/
  • Tommy Jansson, ordförande i Team Heffners och Drakcupen, är skeptisk till om den gamla Korstaskolan är den bästa platsen för två nya fotbollsplaner.

"Fotbollsplaner borde byggas vid verksamma skolor, inte vid nedlagda." Det menar Tommy Jansson, ordförande i Team Heffners och Drakcupen som är kritisk till att man bygger nya fotbollsplaner vid gamla Korstaskolan.

Annons

I samband med att den nya bussdepån vid Gärdehov byggdes blev det också nödvändigt att hitta en ny plats för Heffnersklubbans BK:s fotbollsplaner. Efter mycket planering har kommunen nu bestämt sig för att förlägga klubben och två nya konstgräsplaner på den före detta Korstaskolans mark.

Enligt Hans-Åke Oxelhöjd, fastighetsstrateg på Sundsvalls kommun, är målet att kunna påbörja arbetet redan till våren.

– Marken vid Gärdehov är väldigt sank och har aldrig varit optimal för fotboll, därför känns det väldigt bra att kunna erbjuda klubben den här nya platsen, säger han.

Tommy Jansson, ordförande i Team Heffners och Drakcupen, ställer sig dock kritisk till att fotbollsplanerna ska uppföras vid den nedlagda Korstaskolan.

– Varför ska man lägga fotbollsplanerna vid en avlägsen, nedlagd skola när Skönsbergs skola finns knappt två kilometer bort? undrar han och fortsätter:

– Jag tror att om man skulle lägga fotbollsplanerna i anslutning till Skönsbergs skola så skulle man tillsammans med Skol-IF kunna fånga upp barnen i Skönsberg och få med dem i föreningslivet. Det skulle gynna både idrotten och det förebyggande arbete man håller på med för invandrarungdomarna i området.

Att Skönsberg skulle vara bättre ur ett integrationspolitiskt perspektiv håller dock inte Hans-Åke Oxelhöjd med om.

– Det bor mycket invandrare i Korsta, och genom att lägga en tjejklubb som Heffnersklubban i Korsta kommer man att nå ut till flickorna i både Skönsberg och Korsta. Dessutom finns det inte någon lämplig yta i Skönsberg som är tillräckligt stor för att kunna hålla fotbollsplanerna, menar han.

Men enligt Tommy Jansson är placeringen i Korsta inte optimal då avståndet skulle göra det svårt för barnen att själva ta sig till träningen.

– Det kräver att man har föräldrar som kan skjutsa, menar han.

Mer läsning

Annons