Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad försäljning av larm efter inbrottsvågen

/

Helgens inbrottsvåg har nu ett facit på 33 anmälningar.
Polisen jobbar hårt med alla tips som kommit in och villaägarna söker säkerhet med att köpa larm till hemmet.

Annons

Fyra anmälningar kom in under måndagseftermiddagen och en till på tisdagsmorgonen, nu har siffran stigit till totalt 33 anmälda bostadsinbrott i Medelpad de senaste dagarna.

– Vi har fått in en hel del tips, en del är så pass intressanta att de följs upp, säger Mikael Ahrtzing, presstalesman hos polisen i Sundsvall.

Polisen känner till att det finns internationella ligor som har huserat i länet men riktar inga misstankar mot dem just nu.

Andra som har känt av inbrottsvågen är företaget Clas Ohlson.

– Vi har märkt av en markant ökat intresse av vårt larmsortiment. Vi har dubblat försäljningen på den senaste tiden. Personalen märker att kunderna frågar mer om larm. Jag förstår att det är otryggt att få in någon i huset som inte är välkommen, säger Anna-Maija Nordin, butikschef på Clas Ohlson i Birsta.

Clas Ohlson märker av intresset från kunderna både i Birsta och centrala Sundsvall. Vissa larmprodukter som, kameror eller larmcentraler har en försäljningsökning med 50 till 60 procent. Företaget har även dubblat försäljningen av rörelselarm och larmdekaler.

– Folk vill vara trygga, det ser vi på försäljningen av utomhusbelysning med sensorer. Det säljer vi kopiösa mängder av, säger Anna-Maija Nordin.

Mer läsning

Annons