Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olaglig tipp vid Lomyren

Lomyretippen vid Ovansjö har varit stängd i 20 år. På en skylt hänvisas man till Blåbergstippen. Men det verkar vissa totalt strunta i.

Annons
Cirka hundra meter från den gamla nedlagda tippen har en olaglig soptipp vuxit sig stor.
Oljefat och byggnadsrester ligger slängda i ett skogsparti högst upp på Lomyren.
Vi ska åka dit och titta på omfattningen av tippen. Det är helt klart olagligt att kasta skräp i naturen, säger Kjell Eriksson, informatör på Reko i Sundsvall.
För att förhindra sådant här ofog har kommunens deponianläggningar längre öppettider. Deponin på Svartvik har också öppet fler kvällar. Eftersom det under försommaren är stort tryck på återvinningscentaler har man öppet ytterligare en kväll/vecka i Svartvik och Johannedal. Blåbergets öppettider är oförändrade.
Det är för bedrövligt att folk slänger sopor i naturen på det här sättet. Vi ska åka dit och se om vi kan hitta något som kan spåra oss till den eller de som gjort det här, säger Annemarie Fors, handläggare på miljökontoret i Sundsvall.
På Svartviks deponi lämnas grovsopor, bygg- och trädgårdsavfall, förpackningar och farligt avfall som färg, olja, lysrör, vitvaror, elapparater. Insamlat material transporteras sedan vidare för återanvändning, materialåtervinning, energiåtervinning (genom förbränning) eller deponi.

Mer läsning

Annons