Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnad av Lidens skola planeras till hösten

Förskolorna i Liden flyttar in i skolans lokaler. Samtidigt rustas skolan upp för minst 15 miljoner kronor.
Planerad byggstart är i november.

Annons
Glädjen och framtidstron spirar i Liden efter beskedet att skolan blir kvar på orten. Nu har skolledningen även fått klartecken till den efterlängtade upprustningen av Lidens skola.
Tanken är att de två förskoleavdelningarna i byn, gamla veterinärvillan och barnstugan, ska flytta in i de uppfräschade skolbyggnaderna.
Jag tror att det ska gå att lösa på ett bra sätt. Personalen på förskolorna och föräldrarna är lite skeptiska. Men vi ska ha ett stormöte framöver där vi ska diskutera upplägget grundligt, säger rektorn Eje Larsson.
När förändringarna är genomförda hoppas han på att skolan ska kunna använda personal och lokaler mer effektivt, till exempel mellan fritids och förskolorna.
Enligt Larsson har inget gjorts åt skollokalerna sedan de byggdes 1963. 42 års skolgång har satt sina spår, miljön är nedsliten.
Nu gäller att skrida till verket medan järnet är varmt. Om alla beslut tas inom rätt tidsram kan den första etappen vara klar nästa höst. Jag hoppas på byggstart i november någon gång, säger Eje Larsson.
Enligt tidigare kalkyler och beslut behövs cirka 15 miljoner kronor för förändringarna. Då ingår även ett nytt ventilationssystem.
Parallellt fortsätter diskussionerna att byta namn på Lidens skola till Rolf Lidbergs skola. Personal och elever har sagt sig vara positiva till namnbytet, däremot är en grupp av föräldrar tveksamma.
Vi ligger lågt med det här tills vi vet vad som händer med skolbyggnaderna. Men frågan lever definitivt fortfarande. En idé är att genomdriva namnbytet i samband med att de nya lokalerna invigs, säger Eje Larsson.

Mer läsning

Annons