Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Områdeschefen förvånad över beslutet om Kyrkskolan

Att eleverna på Kyrkskolan ska flyttas till andra lokalen kom som en nyhet för både rektor och personal.
– Vi fick information om att titta efter andra lokaler, men att det var akut är inget vi har fått veta, säger skolområdeschefen Ingrid Wallin.

Annons

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fick på onsdagen ta del av en rapport från Arbetsmiljöverket. De fattade då beslutet att hitta alternativa lokaler till eleverna på Kyrkskolan på norra Alnö. Anledningen var att arbetsmiljön på skolan är ohållbar och enligt rapporten fanns det brister i såväl ventilation som hygien på skolan.

– Vi ser läget som akut och väljer att ingripa i det här. Det går inte att somna om natten om vi vet att elever och personal kan fara illa, säger Joao Pinheiro (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Beslutet kom som en rejäl överraskning för både rektor och personal på skolan. Detta trots att även de tagit del av rapporten.

– Det här är ingen information som vi har fått. Det har tagits prover här och vi avvaktar dem, men att eleverna ska flyttas akut har inte vi fått någon information om, säger Ingrid Wallin.

Dagen efter att beslutet fattades fick skolan dock uppdraget från skoldirektören att börja titta efter andra lokaler där undervisningen kunde hållas. Trots detta och Arbetsmiljöverkets utlåtande i rapporten ser inte Ingrid Wallin några problem med att hålla undervisningen i Kyrkskolans lokaler.

– Vi ändrar ju självklart det vi måste ändra, men annars tycker jag att det fungerar bra på Kyrkskolan, säger hon.

Något Joao Pinheiro inte håller med om.

– Vi ansvarar för alla som vistas i lokalerna och vi kan inte låta bli att agera. Om det skulle visa sig, när provsvaren kommer, att det inte är så akut som vi har bedömt det får vi tänka om. Men som det är nu, så måste vi göra något.

Mer läsning

Annons