Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orimligt hårt tryck på akuten

Trycket på akutmottagningen i Sundsvall skapar orimliga väntetider. Det vet Berit Olsson från Granlo. I söndags fick hon vänta fem timmar på läkare trots att hon fått en bokad tid.

Annons
Berit Olsson har skickat ett riktigt argt brev till ledningen för Sundsvalls sjukhus. Hon skriver att det är helt oacceptabelt att vänta från klockan 16.30 till 21.45 för att få träffa en läkare - en minut.
Hon kom till akutmottagningen en första gång vid halvtvåtiden i söndags. Eftersom det var fullt i väntrummet erbjöds hon att beställa en tid och komma tillbaka. Hon fick en tid klockan 16.45.
Berit Olsson återvände till akuten kl 16.30 men fick vänta ända till 21.45 innan hon träffade en läkare en minut och fick ett recept på läkemedel.
Hon berättade för läkaren om sin besvikelse över att ha fått vänta så länge och fick då frågan varför hon inte gått till vårdcentralen i Granlo.
Detta trots att vårdcentralerna aldrig är öppna på helgdagar.
Berit Olsson uppfattade både patienter och anställda på akuten som \"griniga och irriterade\". Hon fick förklaringen att trycket på akuten ökat sedan Härnösands sjukhus stängt och att de anställda är hårt pressade eftersom de är för få.
Hon skickar en rad förslag på förbättringar i sitt brev.
\"Det går kanske att kolla vilka patienter som snabbt kan avverkas\", skriver hon och syftar på patienter som bara behöver någon minut med läkare.
Hon vill också se fler läkare, även barnläkare, på akuten och föreslår att vårdcentralerna turas om att ha jour på helgerna för att minska trycket på akuten.

Mer läsning

Annons