Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro för ungdomsvåld och fylla på Norra Berget

Det var på Norra Berget som Agneta Skooghs 16-årige son blev misshandlad sista april. Hon varnar nu för fler våldsbrott bland ungdomar.
Även Elisabeth Eng Åkerlund (s), som är samordnare för Norra Berget känner oro och ser med bävan fram mot sommaren.

Annons
I går var det en liten samling i Kulturmagasinets programsal. Kvällens ämne var ungdomsvåldet och det skedde på polarnas Christer Gillgrens och Agneta Skooghs initiativ.
Jag är rädd för att det kommer att hända något ännu värre snart om inget görs, sa Agneta Skoogh.
Även om de flesta var eniga om att ungdomarna i Sundsvall har blivit lugnare och att våldsbrotten har minskat, så finns det ändå tecken som tyder på att det våld som sker är brutalare och att fler vapen är omlopp.
Och det stökiga Valborgsmässofirandet på Norra Berget har väckt en ny oro.
Elisabeth Eng Åkerlund som är samordnare för Norra Berget berättade att man numera stänger utsiktstornet på kvällarna, eftersom platsen har börjat bli ett tillhåll för ungdomsfester.
För det första är jag rädd för att ungdomar blir så berusade att de faller ner för berget och blir liggande i någon buske utan att någon ser vad som har hänt, och det kan gå riktigt illa. Dessutom är vi alla oroliga för att någon för för sig att elda och att vi får en storbrand däruppe, sa hon.
Stora ungdomsgrupper kräver att många vuxna finns i närheten, och den stora utmaningen är att få föräldrar ut på stan, enligt Christer Gillgren.
Dessutom behövs det alternativ. Ett ungdomens hus skulle sitta fint , tycker han, och det ska vara proppfullt med aktiviteter och centralt ska det ligga.

Mer läsning

Annons