Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfallsvåldtäkt i city

En 18-årig flicka utsattes för en överfallsvåldtäkt på Thulegatan, strax efter midnatt natten mot lördag. Gärningsmannen ska ha sprungit från platsen, och poliser söker eventuella vittnen till hans flykt.

Annons
Våldtäkten begicks någon gång mellan 00.45 och 01.15 på lördag morgon. Brottsplatsen är på Thulegatan i centrala Sundsvall. Exakt var vill polisen ännu inte offentliggöra.
Men gärningsmannen ska ha sprungit från platsen. Vi vill ha kontakt med eventuella vittnen som sett en springande man på Thulegatan vid den tiden, säger Börje Öhman, chef på kriminalpolisen.
Polisen larmades inte till brottsplatsen direkt. Flickan tog sig så småningom till sjukhuset för att få vård, och det var läkarna som slog larm.
Polisen har hållit inledande förhör med flickan, men detaljerna om övergreppet vill man av utredningstekniska skäl tillsvidare hålla för sig själv. Det gäller även signalementet på gärningsmannen.
Vi har ingen anledning att ifrågasätta hennes berättelse, säger Börje Öhman.
Han berättar också att flickan erbjudits kontakt med brottsofferjouren och att få ett juridiskt ombud. Genom landstingets försorg får hon den vård och stöttning hon behöver.

Mer läsning

Annons