Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överläkare förvånad trots hög återfallsrisk

Båda männen fanns på missbruksavdelningen vid rättspsykiatriska regionkliniken i Nacksta före rymningen. De hade skött sig bra en längre tid och ingen förväntade sig att de skulle rymma.

Annons
Vi är mycket förvånade över det här eftersom de båda varit stabila i över ett års tid. De har fungerat väl i missbruksbehandlingen, säger Göran Fransson, chefsöverläkare vid rättspsykiatriska regionkliniken.
En av männen är hemmahörande i Medelpad, han hade begränsad frigång när han försvann han från klinikområdet i söndags. Den andre mannen kommer från Gävle. Gävlemannen hade en kortare permission men lät bli att återkomma i söndags.
Båda lider av allvarliga psykiska störningar men ingen av dem är psykopat. Jag har svårt att tro att de gjort det här om de inte återfallit i missbruk eller liknande. De har en hög återfallsrisk, säger chefsöverläkare Göran Fransson.
Han beskriver att de båda männen varit stabila i över ett års tid och har skött sig bra utan tecken på att det här skulle kunna hända.
Människor är ju oförutsägbara i vissa lägen, det här måste räknas till det. Vi får väl se vad utredningen kommer fram till. Det är många år sedan något sådant här hände och jag är glad att det slutade som det gjorde trots allt, säger Göran Fransson.

Mer läsning

Annons