Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst om skolbussarna in i det sista

Det var fortfarande på fredagen ovisst på vilket sätt många elever skulle ta sig till skolan på måndag. För elever på Laggarberg, Vivsta och Mariedal får man lösa starten med extrabussar. Men för andra områden famlade föräldrar och barn fortfarande i mörker. Rektorerna från olika skolor träffades på fredagseftermiddagen, men visste egentligen inte mer än att man måste fortsätta att hitta lösningar.

Annons
Det här har urartat till ren "busskis modell Timrå", tyckte en uppretad förälder vars yngsta dotter ska börja första klass på måndag.
Skolchefen Bengt Östman har inte heller någon koll på läget ännu.
På något sätt ska det väl lösa sig under veckan när vi vet mer om vilka barn som drabbas och vilken skolväg de har, säger han.
För Laggarberg har man hittat en temporär lösning genom att hyra in två extrabussar. Dels en som går från Laggarbergs skola 11.40 på måndag. Den går över Vävland och Edsgården för att sedan komma till hållplatsen vid Mariedals skola. Sedan avgår från Mariedal en mindre buss klockan tolv som ska skjutsa barn från Vivsta och Mariedal till Knipan och Stora Bandsjön.
Huruvida någon av extrabussarna ska köra över Örnen var ovisst på fredagen.
Det här är en tillfällig lösning tills vi får grepp om situationen. Vi kan ju inte hyra in extrabussar särskilt ofta, det blir orimligt kostsamt, säger Anders Timstål vid Mariedalsskolan.

Mer läsning

Annons