Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På jakt efter en trofé att hänga upp på väggen

/

Det är vår och det är dags för den roligaste säsongen på året att börja - fiskesäsongen.
Jag ska på intet sätt påstå att jag är någon form av fiskeexpert, eller att jag är särskilt bra på det, men herregud vad roligt det är att dra upp fisk.

Annons

De kommande fem veckorna befinner jag mig i Cape Coral i sydvästra Florida där det är tänkt att jag ska dra upp en drömfisk eller två. Gärna tre, om jag nu får bestämma.

Det kunde dock ha börjat bättre.

Visst, vädret går inte att klaga på. En lätt bris, 30-33 grader varmt i skuggan och mäktigt natur- och djurliv att kolla på.

Tillsammans med ett amerikanskt par, den enes pappa, samt min mor och far begav vi oss ut på havet.

Vi stannade till vid hotspot efter hotspot.

Och gång efter annan kammade Team Sverige noll. Team USA drog upp någon liten rackare här och var, däribland en liten haj, men det handlade mer om betesfisk än riktiga monster.

Samtidigt satt jag i solen hela tiden och blev rödare och rödare ju längre tiden gick, och jag hinkade i mig litervis av vatten åt gången.

Till slut blev jag så desperat att jag ryckte till som att det var en 20-kilosgädda som högg på mitt drag var gång min jigg rörde havsbotten - det hade ju kunnat vara någonting.

Men skam den som ger sig.

Tre timmar in i resan small det till och efter en, tyvärr alldeles för kort, kamp kunde jag med viss glädje visa upp en sorts kattfisk - giftig sådan - på dryga kilot som vi slängde tillbaka.

I flera månader har jag förberett mig inför resan, kollat på fiskevideos med fiskare som mer eller mindre tog upp fisk efter fisk på över 20 kilo. Jag har kollat igenom fiskeforum, läst otaliga fiskerapporter och mängden timmar av fiskeprogram jag sett på vågar jag inte ens skriva här med risk för att bli totalt idiotförklarad. Fiskekartor har studerats, olika fiskearters beteende och det bästa sättet att fånga dem har noterats och inprogrammerats. Fiskeutrustning har beställts för belopp som hade kunnat gå till att åka första klass till staterna i stället för att armbågas med barnfamiljer.

Allt detta för en aborre modell större?

Som tur är så var det inte i dag som teorin skulle omvandlas till praktik.

Och eftersom jag av naturen är optimist så tror jag att det här kommer att ordna sig till slut och jag glatt kommer att stå poserande med min gigantiska fisk med världens största leende.

Efter runt fem timmars fiske, på sex personer där tre var svenskar och tre jänkare, kunde vi summera: Team USA 16-Team Sweden 4.

Eftersom jag inte vill hänga ut någon kan jag avslöja ett två svenskar tog två fiskar var och en blev utan, vem det var får ni själv gissa …

Nästa vecka hoppas jag få skriva om mitt livs fångst, i värsta fall är jag snart hemma igen för att fånga vårgäddan i sju plusgrader och ihållande regn i en norrländsk insjö.

Skitfiske på er.

Mer läsning

Annons