Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På sträckan finns två golfbanor, Skottsund och 300 000 besök vision för Kustvägen

/
  • Ulf Broman och Ingeli Gagner, främst, blir ytterst ansvariga för Kustvägenprojektet. En träff hölls på onsdagen i Mellanfjärden.

300 000 årliga turistbesök på Kustvägen mellan Svartvik och Mellanfjärden.
Det är en av visionerna för Kustvägenföreningen som 2009-2010 beräknas omsätta 3,5 miljoner kronor.

Annons

EU-projektet bedöms som säkrat. De offentliga finansiärerna ställer upp varför Ulf Broman och Ingeli Gagner i projektledningen för det gemensamma Njurunda- och Nordanstigsprojektet räknar med stöd även från EU, Mål 2, och Nutek.

Vid onsdagens träff i Mellanfjärden beslutade de 15-talet församlade från turistnäringarna på sträckan att Ulf Broman ska vara projektledare och Ingeli Gagner administrativt ansvarig.

Eva Eriksson, prisad företagare i Mellanfjärden, välkomnar den fasta organisationen.

Jag orkar själv inte engagera mig i projektansökningar. Det krävs oerhört mycket för att orka med det utöver det vanliga arbetet.

Kenneth Sillman, som driver restaurang på Lörudden, resonerar på samma sätt. Ingeli Gagner konstaterar att det allmänt är just så - det måste till extra krafter för att klara av ett projekt av Kustvägenslaget.

Men blir ni inte alla på kusträckan konkurrenter?

Genom samverkandet ökar vi den totala omsättningen och det kommer alla till del. Men näringen är inget för lycksökare som tillfälligt dumpar priser. Vi måste hålla priserna uppe för att kunna driva våra företag, säger Sillman.

Vad kan märkas redan i sommar?

Bättre skyltning och ett antal rastplatser, svarar Ulf Broman.

Vad säger alla ansvariga för vägföreningar om den ökande trafiken?

Den största delen av sträckan består av allmänna vägar. Och vi har ett bra samarbete med vägföreningarna.

På sträckan finns två golfbanor, Skottsund och Gnarpsbaden. Ulf Broman räknar med att det finns stora utvecklingsmöjligheter genom inte minst norska besökare.

Ingeli Gagner, som arbetar som konsult, var tidigare drivande för Skatan-muddringen som genererat fler båtbesök. Hon är en av dem som hoppas att idén om en 450 meter lång, grävd kanal mellan Skatan och Lubban inte ska stanna som en vision.

Mer läsning

Annons