Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa tog strypgrepp på sin dotter – döms till samhällstjänst

En pappa och hans tonåriga dotter började bråka i köket – ett bråk som slutade med en misshandel.
Nu döms mannen i 50-årsåldern till samhällstjänst.

Annons

Händelsen utspelade sig en kväll i mars. Pappan hade druckit alkohol med två släktingar i familjens bostad. Dottern, och hennes kompis som var på besök, bestämde sig för att gå till affären. På vägen hem blev det väldigt kallt och de ringde hem för att be om skjuts, men de fick inget svar. I stället fick de skjuts av en främling.

När de anlände till bostaden långt senare låg pappan och sov. Dottern var mycket upprörd och väckte pappan, ett bråk som förflyttades till köket uppstod. Där ska pappan ha tagit tag om dotterns hals, dragit ner henne på golvet och ruskat om henne så hon slog huvudet. Han ska också ha tagit ett hårt grepp om hennes handleder och suttit på henne så hon kunde röra sig.

Pappan förnekar brott, men medger att han agerat fysiskt mot dottern med syftet att lugna henne. Även dottern uppger att hon inte tror att pappan ville göra henne illa.

Inte heller Sundsvalls tingsrätt finner anledning att anta att pappans avsikt var att skada dottern, men däremot anser man att han måste ha insett att det fanns risk för skada till följd av agerandet.

Misshandeln kan enligt tingsrätten inte bedömas som lindrig och straffvärdet för brottet uppgår till fängelse i två månader. Men eftersom att pappan inte förekommer i belastningsregistret sedan tidigare, samt att risken för fortsatt brottslighet bedöms som låg, döms mannen i 50-årsåldern till 75 timmar samhällstjänst.

Mer läsning

Annons