Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappan häktades

/
  • Kammaråklagare Stina Sjöqvist och den misstänktes advokat Bertil Dahlström på väg in till dagens häktningsförhandling. En 39-årig man misstänks ha rövat bort sina fyra barn i nästan nio månaders tid.
  • Den misstänkte 39-åringen medger de faktiska omständigheterna men överlåter till rätten att besluta om det han gjort är brottsligt, enligt advokaten Bertil Dahlström.
  • Enligt den misstänkte 39-åringens försvarare Bertil Dahlström medger mannen att han varit utomlands under den här tiden men överlåter till rätten att besluta om det är ett brott. I samband med ett umgängestillfälle förde han sina fyra barn till Libanon där de blev kvar i nära nio månader.

Den 39-årige Sundsvallsbo som misstänks ha rövat bort sina fyra barn i nästan nio månader häktades i dag.
– Han erkänner att han varit med barnen under den här tiden men överlåter till rätten att besluta om det är ett brott, säger mannens försvarare Bertil Dahlström.

Annons

Mannen förde bort sina fyra barn till Libanon vid ett umgängestillfälle den 1 juli 2010. Först den 26 mars 2011 återvände han och greps då direkt. Händelsen föregicks av en vårdnadstvist.

När mannen kom in till häktningsförhandlingen tittade han sig lite ängsligt runt i salen och hälsade på rätten.

Mannen häktades efter en kort förhandling på sannolika skäl misstänkt för grov egenmäktighet med barn.

– Brottet är grovt eftersom barnen skilts från sin mamma under en längre tid. Det yngsta barnet var bara fyra år, säger Stina Sjöqvist.

Mannens inställning är att han medger de faktiska omständigheterna men indirekt ifrågasätter om det är brottsligt.

Både åklagare och advokater var tystlåtna kring händelsen och ville inte säga något om vad som hände under tiden i Libanon. Inte heller om barnen kan misstänkas ha farit illa.

– Nu återstår att höra barnens mamma och naturligtvis barnen för att få deras version, säger Stina Sjöqvist.

Åtal ska väckas 12 april.

Mer läsning

Annons